Viata sanatoasa incepe la tine acasa in visul de dimineata

Ma trezesc inconjurata de veselia ce anima Dumbrava Fermecata in fiecare dimineata printr-un cocktail de arome, sunete si culori. Ma dau jos din patul cu baldachin si pasesc cu incredere pe iarba moale, sarutata de roua. Bursucii, broscutele, libelule, albinele si fluturii isi incep ritualul zilnic si trezesc intreaga natura la viata. Ma indrept ca prin farmec spre Izvorul Tineretii de unde sorb in fiecare dimineata cateva picaturi din nectarul de fructe preparat de albinutele harnice.

Nectarul ce izvoraste din munca si harnicia micutelor minunatii ale naturii reprezinta elixirul sanatatii si de aceea Izvorul Tineretii se afla in pericol, pentru ca Vrajitoarea de pe taramul din Est a aflat de izvorul fermecat si vrea sa il soarba dintr-o rasuflare pentru a-si recapata tineretea pierduta si frumusetea de mult apusa in ceaunul cu vraji care bolboreste zi si noapte.

Si pentru ca vrajitoarea ameninta de ceva timp ca va patrunde pe taramul nostru fermecat pe care il va lasa fara suflare dupa ce va sorbi intregul nectar, piticii cei voinici s-au inchis in atelierele subterane si au inceput sa puna la cale o metoda ideala pentru a o pacali pe vrajitoarea cea rea. Asa se face ca piticii au creat un obiect interesant care are capacitatea de a stoarce fructele si de a crea nectarul tineretii oriunde in lume. Pana la urma de ce sa nu ii oferim vrajitoarei iubitoare de obiceiuri proaste sansa de a fi mai buna si de a se bucura de tineretea vesnica pe care sa o poata petrece intr-un mod sanatos? Poate asa inima cea rece va incepe din nou sa ii bata, se va indragosti si isi va oferi un nou sens vietii.

Ziua cea mare a venit iar Vrajitoare s-a aratat aici cu intreaga ei armata de hiene. Ranjetul ei ameninta furtunos Dumbrava Fermecata iar piticii sunt pregatiti de atac dupa ce au conceput cateva storcatoare de fructe prin metode numai de ei stiute. Vrajitoarea da cateva ture pe matura sa intergalactica si patrunde in dumbrava inconjurata de hienele gata de atac:

–         Am venit dupa ce imi apartine. Va voi seca pe toti de energie, sanatate si viata pentru ca voi seca nectarul tineretii dintr-o singura inghititura si apoi voi stapani intreaga lume. Hahahahahhaha!

Ma simteam neputincioasa pentru ca era datoria mea sa imi salvez regatul. Micile zane au inceput sa presare din praful lor colorat insa puterea vrajitoarei era mult prea mare.

–         Vrajitoareo, ia stai tu putin! Nu ai vrea sa te bucuri de nectarul tineretii in fiecare dimineata chiar la tine in castel? ma salveaza unul dintre pitici.

         Ce spui tu acolo aratare? Cum este posibil asa ceva? Intreaba vrajitoarea mirata.

–         Noi am creat special pentru un tine un Izvor Fermecat de care sa te bucuri oriunde si asa izvorul nostru va ramane intreg. Nu vrei sa fii si tu mai buna si mai frumoasa? Hai sa incerci un storcator de fructe din gama storcatoare presare la rece. In atelierele noastre subterane cream tot felul de masinarii iar acest storcator Hurom este creat special pentru tine.

storcator_Hurom4

–         Hmmmm, si ce trebuie sa fac? Intreaba vrajitoarea care pare sa fie prinsa de farmecul omeniei.

–         In primul rand va trebui  sa iti cresti cu dragoste fructele si nu, nu ma refer doar la merele din pomul tau vrajit, ci va trebui sa ai cat mai multe fructe si legume proaspete la indemana. Merele fac echipa excelenta cu strugurii, cu portocalele si lamaiele, dar si cu morcovul, telina si alte radacinoase. Poti lua cateva lectii de la albinutele noastre harnice. Daca mai adaugi si un praf de ghimbir, tineretea vesnica iti este garantata. Pitici, aduceti storcatorul.

Vrajitoarea ramane inlemnita la vederea masinariei fabuloase.

–         Pentru ca storcatorul de fructe sa functioneze va trebui sa renunti la ceaunul cu boscoane pentru ca acesta va functiona cu o singura conditie: sa iubesti natura si sa fii un om bun cu adevarat. Am avut multe incercari si esecuri pentru ca pana la urma sa punem la punct un sistem Slow Squeezing System care va stoarce chiar si ultima picatura de nectar pentru ca tu sa te bucuri pe deplin de gustul si sanatatea fructelor, a legumelor si a ierburilor pe care le vei folosi in  fiecare dimineata. Mare grija insa pentru ca nu trebuie sa bei mai mult de un pahar pe zi! Daca vei respecta regulile de mai sus te asiguram ca vei avea cea mai sanatoasa viata si te vom primi cu drag in Dumbrava noastra fermecata.

–         Si daca nu are efect? O sa pieriti cu totii! Da-mi storcatorul!

Vrajitoarea insfaca storcatorul si porneste catre castelul sau bantuit de bufnite si lilieci. Arunca de pe foc ceanul bolborosind, isi priveste fata zbarcita in oglinda dupa care o sparge furioasa. Se indreapta catre storcatorul pe care l-a intesat cu merele din copacul fermecat si cu alte cateva fructe si legume si il porneste. Desi nu bolboroseste precum ceaunul cu farmece, cupa sa din argint incepe sa se umple de o licoare magica colorata si parfumata pe care o da pe gat cu sufletul impacat.

Frumusetea ii cuprinde intregul corp iar sanatatea i se inradacineaza in oase. Se simte fericita si plina de viata asa ca porneste spre padurea ce inconjoara castelul. Regatul sau nu mai este intunecat ci soarele si-a facut firav aparitia, la fel si toate vietatile naturii. Vrajitoarea se priveste in oglinda lacului si isi observa chipul neted si imbujorat, gatul lipsit de riduri si parul rosu, ondulat. Blestemul a fost rupt iar vrajitoarea a redevenit printesa de odinioara datorita unei masinarii fabuloase pe nume Hurom ce avea ca mai tarziu sa scrie istorie.

Articolul a fost scris pentru proba cu numarul 2 a competitiei SuperBlog 2013.

Lasă un comentariu